© Mark Kohn
Jozua Douglas Gouden Grijns

De Gouden Grijns

In 2019 begon ik met Tosca Menten het schrijversduo De Gouden Grijns. Onze eerste verhalenbundel Pech onderweg is Kerntitel voor de Kinderboekenweek 2019.

Ik vind Tosca’s boeken erg leuk en we kunnen het ook nog eens goed met elkaar vinden. Daarom besloten we samen een boek te gaan schrijven en het duo De Gouden Grijns te beginnen.

Het is een bundel vol met verhalen, spreuken, tips en limericks. We schreven allebei onze eigen verhalen, maar de meeste limericks en de spreuken deden we samen. Dat deden we dan bijvoorbeeld via What’s app. Dan stuurden we elkaar grappige zinnen toe. Na een tijdje appen ontstonden zo de limericks en de spreuken voor het boek.

Gouden Grijns Tosca en Jozua

Jozua Douglas Tosca Menten Pech Onderweg

Eerste boek van De Gouden Grijns

Ons eerste boek heet Pech onderweg en gaat over barre tochten en rampzalige reisjes. Het is een bundel spannende en grappige verhalen voor de Kinderboekenweek van 2019. Het thema is dit jaar Reis mee!

In dit boek gaat De Gouden Grijns ook op reis. Een tijdmachine reist onbedoeld naar de dinosaurustijd. Een duikbootje valt per ongeluk ten prooi aan een woest wezen. En een spookkarretje neemt per ongeluk de verkeerde afslag in een spookhuis. We wisselen de verhalen af met spreuken, limericks en reistips. De grappige illustraties zijn van Geert Gratama.

Wie is Tosca?

Ik denk dat alle kinderen Tosca Menten wel kennen van Dummie de mummie. Ze is een rasechte verhalenverteller. Je herkent haar aan haar Roald Dahl-achtige humor, haar scherpe observaties en ongebreidelde fantasie. Tosca heet talloze fans die al haar boeken verslinden. Haar serie over Dummie de mummie is verfilmd en wereldwijd vertaald.

Tosca Menten schrijft voor uitgeverij Van Goor. Mijn boeken verschijnen hoofdzakelijk bij Uitgeverij De Fontein. Voor onze gezamenlijke boeken werken beide uitgeverijen samen. Je herkent ze aan het logo van De Gouden Grijns.

Jozua Douglas en Tosca Menten

Foto Hannah van Herk

Bekijk ons filmpje