Filmrechten ‘De verschrikkelijke badmeester’ verkocht aan Corrino Drama

filmcontract

Vlak voor de Kinderboekenweek tekenden Germen Boelens van Corrino Drama bv, Joris van de Leur van uitgeverij De Fontein en kinderboekenschrijver Jozua Douglas een optiecontract voor de verfilming van Douglas’ bekroonde jeugdboek. 

De verschrikkelijke badmeester viel niet alleen in de smaak bij vakjury en media, ook het grote publiek omarmde Douglas’eerste kinderboek: ‘Ik sta nu al 10 jaar voor de klas en dit was het leukste boek om voor te lezen! De kinderen en ik vonden het grappig en spannend. Ik heb nog nooit zo vaak voorgelezen als in de afgelopen weken,’ aldus een enthousiaste basisschoolleraar.

Jozua Douglas is enorm blij met het contract: ‘Ik heb tijdens het schrijven van dit boek altijd een film voor ogen gehad. Dit is een grote stap in de richting van die droom.’ Creative producer Joyce van Diepen van Corrino: ‘Het rijke boek van Jozua Douglas biedt uitzicht op een gelaagde en avontuurlijke bioscoopfilm. Voor kinderen uiteraard, die weigeren op te groeien in een wereld waarin vooral eigenbelang hoogtij viert, maar stiekem ook voor hun ouders, die worden teruggeworpen op de kernwaarden van hun vroegere adolescentie.’

Uitgever Joris van de Leur: ‘Jozua is een ongekend verteltalent dat sterk doet denken aan de onovertroffen Roald Dahl. Zijn verhalen zijn zo fantasierijk en beeldend geschreven, dat een verfilming niet kon uitblijven. We gaan hier veel kinderen heel erg blij mee maken.’

De contractonderhandelingen werden begeleid door Charissa Koster van Shared Stories, het rechten- en evenementenbureau van VBK uitgevers.