Het Kinderboekenweekgeschenk voor 2018 is af!

Hoera! Het Kinderboekenweekgeschenk voor 2018 is af! De titel is Costa Banana 5: De eilandenruzie. 

Ik schreef De eilandenruzie op verzoek van de CPNB voor de Kinderboekenweek van 2018. Het Thema is vriendschap en dat paste perfect bij dit verhaal. De eilandenruzie is  het los te lezen vervolg op De gruwelijke generaal, De ongelooflijke Ravi Ravioli en Operatie Pisang. Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana ontdekken in dit boek wat echte vriendschap betekent. Tijdens de Kinderboekenweek (3 t/m 14 oktober 2018) krijg je dit boek cadeau van je boekhandel als je ten minste € 10,- aan kinderboeken besteedt.

Waar gaat het over?

De inhoud is nog supergeheim. Maar dit mag ik al wel vertellen:

De presidenten van Costa Banana en Costa Kanaria hebben al jarenlang ruzie over een paar onbewoonde eilandjes. Hun vriend Benito Blanco wil dat ze vrede sluiten en nodigt ze uit op een klein paradijselijk eilandje. Rosa en Fico mogen mee en ontmoeten Angelino, de zoon van hun vaders grootste vijand. Angelino blijkt heel aardig en al gauw sluiten ze vriendschap, maar is deze nieuwe vriend echt zo betrouwbaar als hij lijkt?

De serie Costa Banana

Alle boeken over Costa Banana staan op zichzelf. Je kunt ze dus los van elkaar en in elke willekeurige volgorde lezen. Dit is deel 5, waar is deel 4, zul je misschien denken? Dat is een heel verhaal. Hierover zal ik meer vertellen in een interview met Bas Maliepaard in De Kinderboekenweekkrant. Je kunt deze krant in september gratis ophalen bij je boekhandel.

Nieuw Logo

Om ervoor te zorgen dat de boeken goed herkenbaar zijn, heeft de uitgever een speciaal logo laten maken. Dit logo staat vanaf september op alle boeken over Costa Banana. Ook zul je zien dat de letters een beetje veranderd zijn. Je herkent mijn boeken aan een speciaal naamlogo.