Kinderboekenweek midden- en bovenbouw

Een brief aan mijn opa. Een opa-en-omaquiz. Een huiveringwekkend, waar gebeurd, verhaal over mijn opa. En een ongelooflijke magische show.

Leeftijd: Groep 5 t/m 8.
Maximale groepsgrootte:
100.
Tijdsduur:
Een uur (half uur of drie kwartier kan ook).
Benodigdheden:
Beamer met laptop of digibord.
Boek: De ongelooflijke Ravi Ravioli.

Schermafbeelding 2016-01-21 om 19.50.24

 

Tijdens de kinderboekenweek van 2016 staat mijn opa centraal. De eerste brief die ik ooit schreef was een brief aan hem. Hierin staat ook mijn eerste verhaal. Ik lees voor uit deze brief en vertel een huiveringwekkend verhaal over zijn jeugd.

Mijn opa was erg belangrijk voor mij als jonge schrijver. Hij was boekbinder en voorzag mijn eerste boek van een echte kaft. Later schonk hij mij mijn eerste schrijfmachine, waarmee ik verhaaltjes schreef voor mijn eigen krant.

Verder doe ik met de kinderen een quiz waarin maffe feitjes aan de orde komen over opa’s en oma’s. Tot slot zal ik mijn magische show geven bij mijn nieuwste boek De ongelooflijke Ravi Ravioli (Costa Banana 2). Dit heeft niet zoveel met het thema te maken, maar is wel erg leuk en entertainend.

Programma

1. Mijn opa.
2. Knotsgekke opa-en-omaquiz.
3. Een waargebeurd verhaal over mijn opa.
4. Vragenrondje.
5. De ongelooflijke magische show.

Je kunt dit programma boeken bij de Stichting Schrijver, School en Samenleving (SSS). Deze organisatie kan je ook vertellen wat de tarieven en subsidiemogelijkheden zijn.

Meer info!

Meer programma’s –>