© Mark Kohn
Jozua Douglas Gouden Grijns

Kinderboekenweek 2020

Op 30 september begint de Kinderboekenweek 2020. Dit jaar is het thema: Geschiedenis. Het motto luidt: En toen? Een aantal leestips en lestips.

Arend van Dam schrijft het Kinderboekenweekgeschenk voor de Kinderboekenweek 2020 en Mylo Freeman maakt het Prentenboek. Het geschenk krijg je bij besteding van 12,50 aan Kinderboeken. Het prentenboek is te koop voor 7,25. Het is dit jaar alweer de 66ste kinderboekenweek.

Arend van Dam is dertig jaar schrijver en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Bekend is zijn serie Lang geleden … waarin hij de geschiedenis tot leven brengt met toegankelijke voorleesverhalen.

Mylo Freeman heeft inmiddels al zo’n 60 kinderboeken geschreven, waaronder de reeks over het donkere prinsesje Arabella. Haar boeken gaan vaak over diversiteit.

Kinderboekenweek 2020 Arend van Dam en Mylo Freeman

Foto (c) Maikel Thijssen

De Gouden Grijns

In 2019 vormde ik met Tosca Menten De Gouden Grijns. Onder deze naam schreven we de verhalenbundel Pech onderweg, dat naadloos aansloot bij het thema Vervoer van die kinderboekenweek.

Voor komend jaar hebben we  weer zo’n boek gepland: Een bundel vol hilarische verhalen over vroeger. Je leest hier binnenkort meer over.

Illustratie: Geert Gratama

Kinderboekenweek 2020 Tosca Menten Jozua Douglas

Illustraties: Geert Gratama

Sneak peak

Boeken voor de Kinderboekenweek

Ik schreef al eerder boeken over vroeger. De mini-serie over Wout en Rik, sluit goed aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2020. De reuzentrol, Het beest van Boebalim en De broers Grombek gaan over ridders, heksen, trollen, tovenaars en dwergen. De boeken geschreven op AVI-niveau zijn ideaal voor groep 4 en 5.

Kinderboekenweek 2020 Jozua Douglas - Rik en Wout

Boeken voor Kinderboekenweek 2020

Jozua Douglas - Illustraties van Hugo van Look

Scholenbezoek Kinderboekenweek 2020

Wil je me boeken voor de Kinderboekenweek 2020, wees er dan snel bij. Er is nog plaats, maar de ervaring leert dat ik rond april al volledig volgeboekt ben. Uiteraard besteed ik veel aandacht aan het thema geschiedenis. Ik ga voorlezen, maak een quiz en leuke filmpjes. De boeken van Wout en Rik en De Gouden Grijns staan daarbij centraal. En wist je dat ik zelf ook afstam van een echte ridder? Je kunt me boeken via De schrijverscentrale.

 

Boek nu

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *