© Mark Kohn
Jozua Douglas

Kinderboekenweek 2021

De kinderboekenweek 2021 begint op woensdag 6 oktober. Het thema is Beroepen: Worden wat je wil. De komende maanden vul ik deze pagina aan met leestips en lestips. Wil je me boeken voor een schrijversbezoek? Lees hier over Schrijver op school.

Ik wilde vroeger helemaal geen kinderboekenschrijver worden. Ik wilde dierenarts, boswachter, filmacteur, wielrenner, tv-presentator, dierentuinoppasser, piloot en de dikke en de dunne worden. Hoe ik uiteindelijk op het idee kwam om kinderboekenschrijver te worden lees je hier.

Meer over de Kinderboekenweek 2021 vind je hieronder. Binnenkort meer.

Thematitels voor de kinderboekenweek 2021

Binnenkort maakt de CPNB de kerntitels voor de Kinderboekenweek 2021 bekend. Zoals elk jaar zal ik zelf ook een lijstje maken van mijn favoriete thematitels.

Voor mijn lijst heb niet alleen gekeken naar beroepen, maar ook naar het motto van deze kinderboekenweek: Worden wat je wil. Boeken van mezelf en boeken van andere kinderboekenschrijvers.

De verschrikkelijke badmeester thematitels kinderboekenweek 2021

Lev moet van zijn vader Zwemkampioen worden, maar Lev kan er niets van en hij heeft ook nog eens een verschrikkelijke badmeester met een gemeen plan. Kan Lev hem stoppen?

 

Nieuw boek thematitels 2021

In september verschijnt het vervolg op De verschrikkelijke badmeester. In dit boek moet Lev van zijn vader een beroemde detective worden. Hij mag meteen een misdaad oplossen.

thematitels 2021

De elfjarige Angelino wordt president van Costa Kanaria, maar zijn ooms willen dat ook wel worden. Rosa en Fico helpen de jonge president in zijn strijd om de macht.

Otje Kinderboekenweek

De vader van Otje is een geweldig goede kok, maar zonder papieren kan hij nergens aan het werk. En zijn driftbuien helpen ook niet altijd.

Tibbe is journalist, maar door zijn onzekerheid dreigt hij zijn baan te verliezen. Gelukkig kan Minous en haar kattenpersdienst hem helpen.

thematitels 2021

Als het hoofd van de school, juffrouw Bulstronk, haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets kan wat niemand anders kan.

Waanzinnige tandarts thematitels 2021

Vind je tandartsen verschrikkelijk? Zorg dan maar dat je de waanzinnige tandarts van David Walliams niet tegenkomt! Hilarisch boek over snoep, tanden en tandartsen.

 

Harry Potter thematitels kinderboekenweek 2021

Harry Potter wil naar Hogwarts om tovenaar te worden, maar zijn vreselijke oom werkt hem tegen. Lukt het hem te worden wat hij wil?

Brief voor de Koning thematitels kinderboekenweek 2021

Tiuri is bijna ridder. Nog een nacht moet hij in stilte doorbrengen. Maar dan heeft iemand zijn hulp nodig. Zal hij luisteren? En wordt hij dan nog wel ridder?

Het kinderboekenweekgeschenk

Bette Westra schrijft het kinderboekenweekgeschenk voor de kinderboekenweek 2021 en Mark Janssen maakt het prentenboek. Wil je meer weten over de voorgaande edities? In een speciaal blog over het kinderboekenweekgeschenk zette ik alle thema’s, titels en auteurs op een rijtje.

Bette Westera schreef sinds 1999 tientallen boeken waaronder Uit elkaar waarvoor ze de Woutertje Pieterse Prijs, de Gouden Griffel en de Boekenleeuw won. Mark Janssen werkte mee aan maar liefst 500 boekpublicaties en schreef en illustreerde tal van prentenboeken waaronder Eiland, Dino’s bestaan niet en Niets gebeurd.

Tournee kinderboekenweek 2021

Zoals altijd ga ik ook tijdens de kinderboekenweek 2021 weer op tournee. Ik bezoek scholen, bibliotheken en boekhandels en vertel over mijn boeken en over het schrijven. Het is een interactieve show met veel afwisseling en een link naar het thema.

Ik vertel wat ik had willen worden en hoe ik uiteindelijk ontdekte dat ik al lang kinderboekenschrijver was. En natuurlijk hebben we het ook over mijn boeken.

Centraal staan De verschrikkelijke badmeester en Het piranha-complot, waarin de 12-jarige Angelino president van Costa Kanaria wordt. Ook mijn allernieuwste boek, dat goed bij het thema past krijgt uitgebreid aandacht.

Wacht niet te lang
Wil je dat ik langskom op school, in de bibliotheek of in de boekhandel? Wees er dan snel bij! Meestal ben ik een half jaar van te voren al volgeboekt.

Boekingen voor de kinderboekenweek 2021 lopen via De schrijverscentrale. Je kunt me tegenwoordig ook boeken voor een digitaal schrijversbezoek. Kijk hier voor meer informatie over het schrijversbezoek.

Meer informatie

Bette Westra en Mark Janssen (c) Maikel Thijssen

Bette Westra en Mark Janssen (c) Maikel Thijssen

Mijn boek De verschrikkelijke badmeester past heel goed bij het thema van de kinderboekenweek 2021: worden wat je wil. Lev moet van zijn vader zwemkampioen worden, maar wil hij dat wel?

Bestel het boek

Uit het Leidsch Dagblad 3 juni 1862


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (2)