© Mark Kohn
Jozua Douglas

Kinderboekenweek 2021

De kinderboekenweek 2021 begint op woensdag 6 oktober. Het thema is Beroepen: Worden wat je wil. De komende maanden vul ik deze pagina aan met leestips en lestips. 

Het kinderboekenweekgeschenk

Bette Westra schrijft het kinderboekenweekgeschenk voor de kinderboekenweek 2021 en Mark Janssen maakt het prentenboek. Wil je meer weten over de voorgaande edities? In een speciaal blog over het kinderboekenweekgeschenk zette ik alle thema’s, titels en auteurs op een rijtje.

Bette Westera schreef sinds 1999 tientallen boeken waaronder Uit elkaar waarvoor ze de Woutertje Pieterse Prijs, de Gouden Griffel en de Boekenleeuw won. Mark Janssen werkte mee aan maar liefst 500 boekpublicaties en schreef en illustreerde tal van prentenboeken waaronder Eiland, Dino’s bestaan niet en Niets gebeurd.

Tournee kinderboekenweek 2021

Zoals altijd ga ik ook tijdens de kinderboekenweek 2021 weer op tournee. Ik bezoek scholen, bibliotheken en boekhandels en vertel over mijn boeken en over het schrijven. Het is een interactieve show met veel afwisseling en een link naar het thema.

Boeken bij het thema Beroepen
Het boek De verschrikkelijke badmeester sluit goed aan bij het thema van dit jaar. In dit boek moet Lev van zijn vader een beroemde zwemkampioen worden, terwijl hij eigenlijk heel andere plannen heeft. Ook het boek Het piranha-complot, waarin de 12-jarige Angelino president van Costa Kanaria wordt, past uitstekend bij de kinderboekenweek 2021.

Natuurlijk passen bijna alle boeken wel in het thema. Zelf schreef ik al over de volgende beroepen:

  • Haargroeimiddelenfabrikant
  • Hypnotiseur
  • President
  • Badmeester
  • Spion
  • Generaal
  • Feestartikelenverkoper
  • Astronaut
  • Ridder
  • En zwemkampioen.

En mijn nieuwe boek, waar ik op dit moment al druk mee bezig ben, past wonder boven wonder geweldig in het thema. Het gaat over een … en een … , maar daarover later meer.

Wacht niet te lang
Wil je dat ik langskom op school, in de bibliotheek of in de boekhandel? Wees er dan snel bij! Meestal ben ik een half jaar van te voren al volgeboekt.

Boekingen voor de kinderboekenweek 2021 lopen via De schrijverscentrale. Je kunt me tegenwoordig ook boeken voor een digitaal schrijversbezoek.

Meer informatie

Kinderboekenweek 2021

Bette Westra en Mark Janssen (c) Maikel Thijssen

Bette Westra en Mark Janssen (c) Maikel Thijssen

Mijn boek De verschrikkelijke badmeester past heel goed bij het thema van de kinderboekenweek 2021: worden wat je wil. Lev moet van zijn vader zwemkampioen worden, maar wil hij dat wel?

Bestel het boek

Uit het Leidsch Dagblad 3 juni 1862


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *