Ontmoet De Lachende Zaag in het ARCHEON

Heb je wel eens gehoord van de Lachende Zaag? Samen met Tosca Menten en Manon Sikkel bliezen we dit Middeleeuwse schrijversgenootschap nieuw leven in. Op zondag 10 september geven we daarom een feestje in het ARCHEON. Kom je ook? Het wordt een uniek optreden in Middeleeuwse stijl!

Gruwelijk Grappige Griezelverhalen
Tijdens dit optreden presenteren we ons eerste gezamenlijke boek Gruwelijk Grappige Griezelverhalen. Een bundel IJzersterke verhalen die zo eng zijn dat ze je beter niet aan je zusje van vier voor kunt lezen, maar waar je per ongeluk toch van in de lach schiet.

Bestel kaarten!
Kom je naar onze show, dan krijg je korting op je toegangskaartje en betaal je slechts 14,95 voor het museumbezoek. Je kunt de hele dag genieten van alle historische shows in het openlucht museum. Met een museumkaart is de toegang helemaal gratis.

Bestel snel kaarten!

 

Geschiedenis van het genootschap

De schrijvers sociëteit De Lachende Zaag werd opgericht in 1348 ter genezingh door ’t grappighe woort door de oude minstreel Peter van Duterde, nadat hij Abbeke Janssebroer met zijn verhalen had genezen van de pest. Tot het genootschap behoorden eind-middeleeuwse rasvertellers als Bartele Bottenblij, Annelies Sopgaar en Broos van de Wal. Het genootschap stelde zich als doel IJzersterke Verhalen te vertellen, verzamelen – en te bewaren voor kinderen die die nodig hadden. Ze verzamelden een schat aan verhalen die ontelbare kinderen tot ver in de 19e eeuw hebben doen schateren. Helaas zijn alle opgeschreven verhalen verloren gegaan bij de grote stadsbrand in Grafhorst in 1849. Nu, in 2017, hebben Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel het op zich genomen de boodschap van De Lachende Zaag nieuw leven in te blazen. Omdat er nog steeds kinderen zijn die IJzersterke Verhalen nodig hebben. Hatsikidee… De Lachende Zaag is terug! Lang leve de lach!

Gruwelijk Grappige Griezelverhalen

Eerste uitgave van De Lachende Zaag in aansluiting op het thema van de Kinderboekenweek 2017

Ken je dat verhaal van die vrouw die in de gehaktmolen viel? Of van die jongen met een lintworm van veertien meter in zijn buik? Of het waargebeurde verhaal van die grafkist waar nog geluid uit kwam? De Lachende Zaag verzamelde negen gruwelijk grappige griezelverhalen, die je beter niet aan je neefje van vier kunt voorlezen, maar waar je per ongeluk toch van in de lach schiet. Aangevuld met afschuwelijke weetjes, ijselijke versjes en gekke geestigheden uit de geschiedenis van de Lachende Zaag.

Illustraties: Katrien Holland
Verschijnt in september 2017
Speciale samenwerking tussen uitgeverijen Unieboek|Het Spectrum, De Fontein en Luitingh Sijthof.