Over mij

Groningen

Ik ben geboren in een piepklein hutje, maar mijn verre Schotse
voorvader leefde in een groot kasteel.

Ik ben geboren in Groningen (1977). Het is er kaal en vlak en het waait er altijd. Ik woonde er met mijn ouders in een piepklein huisje bij de dijk.

We hadden niet veel: drie kippen en een kat. Elke dag verzamelde mijn vader wrakhout bij de dijk, voor in de kachel. Soms slachtte hij een kip, maar meestal aten we brandnetelsoep.

black_douglasRidder Douglas

Het schijnt dat mijn Engelse overgrootvader Charlie Chaplin heeft ontdekt. En dat mijn verre Schotse voorvader een beroemde ridder was in Schotland. Hij had er een groot kasteel met wapperende vlaggen, witte paarden en een heleboel soldaten. Dat was lang geleden. Meer dan 1000 jaar. Van het kasteel van mijn ridderopa rest slechts een ruïne.

Muis Piep

Maar dat is lang geleden. Terug naar mijn eigen verhaal. Toen ik zes jaar was, schreef ik mijn eerste verhaaltje. Het was voor mijn opa. Het ging over een muis die ‘Piep’ heet:

Piep is een muis.
Hij eet kaas.
Daar komt Poes.
‘Pas op voor de poes, Piep!

Jozua douglas en opaHet was een kort verhaal. ‘Zelf bedagt,’ schreef ik erbij, want op school zat ik de hele dag zinnetjes over te schrijven. En daar is natuurlijk geen kunst aan. Zelf iets bedenken, daar ging het om!

Toen ik zeven was, schreef en tekende ik mijn eerste boek. Het ging over dieren. Mijn opa nam de losse bladzijden, lijmde ze aan elkaar en maakte er een kaft omheen. Het was een echt boek. Later schreef ik nog veel meer verhalen over ridders, astronauten en piraten.

Kinderboekenschrijver

In 2009 verscheen mijn eerste prentenboek: De Kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten. Het werd gelijk vertaald in het Deens.

Daarna verschenen nog een heleboel boeken die vertaald werden in het Deens, Duits, Fins, Portugees, Koreaans, Chinees, Italiaans, Noors, Sloveens en Engels (bekijk de kaart).

Ik hou van lezen, ik ben gek op chocolade en ik ben vaak in het zwembad te vinden. Wist je trouwens dat ik de beste ideeën in het zwembad krijg?

Op dit moment woon en werk ik in de provincie Utrecht. Ik ben fulltime kinderboekenschrijver.