Over mij

Groningen

Ik ben geboren in een piepklein hutje, maar mijn verre Schotse
voorvader leefde in een groot kasteel.

Ik ben geboren in Groningen (1977). Het is er kaal en vlak en het waait er altijd. Ik woonde er met mijn ouders in een piepklein huisje bij de dijk.

We hadden niet veel: drie kippen en een kat. Elke dag verzamelde mijn vader wrakhout bij de dijk, voor in de kachel. Soms slachtte hij een kip, maar meestal aten we brandnetelsoep.

black_douglasRidder Douglas

Het schijnt dat mijn Engelse overgrootvader Charlie Chaplin heeft ontdekt. En dat mijn verre Schotse voorvader een beroemde ridder was in Schotland. Hij had er een groot kasteel met wapperende vlaggen, witte paarden en een heleboel soldaten. Dat was lang geleden. Meer dan 1000 jaar. Van het kasteel van mijn ridderopa rest slechts een ruïne.

Kinderboekenschrijver

Ik had natuurlijk ook ridder moeten worden. Maar het liep anders. In 2009 verscheen mijn eerste prentenboek: De Kusjeskrokodil. In 2012 verscheen De verschrikkelijke badmeester waarvoor ik de Hotze de Roosprijs ontving. De gruwelijke generaal (2015) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2016) werden beide bekroond met de Pluim van de Kinderjury en getipt door het kinderboekenpanel van DWDD.

Mijn boeken zijn vertaald het Deens, Duits, Fins, Portugees, Koreaans, Chinees, Italiaans, Noors, Sloveens en Engels (bekijk de kaart).

Ik hou van lezen, ik ben gek op chocolade en ik ben vaak in het zwembad te vinden. Wist je trouwens dat ik de beste ideeën in het water krijg?

Op dit moment woon en werk ik in de provincie Utrecht. Ik ben fulltime kinderboekenschrijver.