Ravi Ravioli genomineerd voor Kinderjury 2017

De ongelooflijke Ravi Ravioli staat op de shortlist voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2017. Vorig jaar won ik met De gruwelijke generaal De pluim van de Kinderjury. De prijsuitreiking is op zondag 11 juni. Iedereen is welkom.

Bijna 30.000 kinderen hebben de afgelopen weken gestemd op hun favoriete boeken, dat is 21% meer dan vorig jaar. De tien boeken met de meeste stemmen, vijf in twee verschillende leeftijdscategorieën, maken kans op de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2017. De Senaatsleden van de Nederlandse Kinderjury lezen de vijf genomineerde boeken én reiken een eigen prijs uit: de Pluim van de Senaat. Beide prijzen worden 11 juni door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury bekendgemaakt en uitgereikt op de Kinderboekenparade.

Geheime vergadering

De Senaatsleden van de Nederlandse Kinderjury hebben drie weken om de genomineerde boeken te lezen. In een geheime vergadering beslissen de Senaatsleden welke twee boeken de Pluim van de Senaat winnen. De Senaatsleden zijn zeer enthousiast over de genomineerde boeken; drie leden maakten een filmpje over de genomineerde boeken en die zijn hieronder te zien.

De kanshebbers in de leeftijdsgroep 6-9 jaar zijn:

De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre – Marte Jongbloed (Luitingh Sijthoff)
De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen – Andy Griffiths, Terry Denton (Lannoo)
Fantasia XI De duistere driemaster – Geronimo Stilton (De Wakkere Muis)
MaanMysterie – Paul van Loon (Leopold)
Siem Subliem en het ei van Jannes – Tosca Menten (van Goor)

De kanshebbers in de leeftijdsgroep 10-12 jaar zijn:

100% Coco: New York – Niki Smit (de Fontein Jeugd)
Costa Banana 2: De ongelooflijke Ravi Ravioli – Jozua Douglas (de Fontein Jeugd)
Dagboek van een muts 10: Puppy Love – Rachel Renée Russell (de Fontein Jeugd)
Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl – Tosca Menten (Van Goor)
Het leven van een Loser 10: Ff offline – Jeff Kinney (de Fontein Jeugd)

De Nederlandse Kinderjury

De prijs van de Nederlandse Kinderjury is dé publieksprijs voor kinderboeken in de leeftijdscategorieën 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. Het is de enige publieksprijs in de boekenwereld die door kinderen wordt bepaald en uitgereikt. De Koninklijke Bibliotheek is partner van De Nederlandse Kinderjury.

Kinderboekenparade zondag 11 juni

Voor het vierde jaar op rij vindt de uitreiking plaats op de Kinderboekenparade, een gratis kinderboekenfestival in en om het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Tijdens dit festival is er van alles te doen: interactieve voorstellingen, workshops, literaire acts en meet & greets. Onder andere Paul van Loon, Tosca Menten, Thé Tjong-Khing, Vivian den Hollander en Ingrid & Dieter Schubert zullen er aanwezig zijn. Voor meer info zie: kinderboekenmuseum.nl.