© Mark Kohn
Jozua Douglas Gouden Grijns

Het Kinderboekenweek geschenk 2018 is af!

Hoera! Het Kinderboekenweekgeschenk 2018 is af! De titel is Costa Banana 5: De eilandenruzie.

Vorig jaar vroeg de CPNB mij het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven voor de Kinderboekenweek van 2018. Het thema is dit jaar vriendschap en daar sluit dit boek perfect op aan. Als je tijdens de Kinderboekenweek (3 t/m 14 oktober 2018) voor tenminste 10 euro aan kinderboeken koopt, krijg je het Kinderboekenweekgeschenk 2018 cadeau van je boekhandelaar.

Waar gaat het over?

De eilandenruzie is het los te lezen vervolg op De gruwelijke generaal, De ongelooflijke Ravi Ravioli en Operatie Pisang. Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana, ontdekken in dit boek wat echte vriendschap betekent.

De inhoud is nog supergeheim. Maar dit mag ik al wel vertellen:

De presidenten van Costa Banana en Costa Kanaria hebben al jarenlang ruzie over een paar onbewoonde eilandjes. Hun vriend Benito Blanco wil dat ze vrede sluiten en nodigt ze uit op een klein paradijselijk eilandje. Rosa en Fico mogen mee en ontmoeten Angelino, de zoon van hun vaders grootste vijand. Angelino blijkt heel aardig en al gauw sluiten ze vriendschap, maar is deze nieuwe vriend echt zo betrouwbaar als hij lijkt?

Jozua Douglas - Costa Banana 5 - De eilanden ruzie

 

De serie Costa Banana

Alle boeken over Costa Banana staan op zichzelf. Je kunt ze dus los van elkaar en in elke willekeurige volgorde lezen. Dit is deel 5 en je zult je vast afvragen waar deel 4 is gebleven. Nou, dat is een heel verhaal. Hierover zal ik meer vertellen in een interview met Bas Maliepaard in De Kinderboekenweekkrant. Je kunt deze krant in september gratis ophalen bij je boekhandel.

Nieuw Logo

Om ervoor te zorgen dat de boeken goed herkenbaar zijn, heeft de uitgever een speciaal logo laten maken. Dit logo staat vanaf september op alle boeken over Costa Banana. Ook zul je zien dat de letters een beetje veranderd zijn. Je herkent mijn boeken aan een speciaal naamlogo.

Jozua Douglas - Costa Banana logo


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (8)