© Mark Kohn
Jozua Douglas Gouden Grijns

Bestaat Costa Banana echt?

De boeken over Rosa en Fico spelen zich af in Costa Banana. Bestaat dit land echt? Of heb ik het misschien verzonnen?

Costa Banana is een klein tropisch landje in Centraal-Amerika. Het is er altijd bloedheet en er valt veel regen. Het noordelijke deel is bedekt met ondoordringbaar oerwoud. In het zuiden vind je zonnige palmstranden en grote bananenplantages.

Het belangrijkste exportproduct van Costa Banana is de banaan. Er groeien in dit land meer dan 76 soorten bananen en wetenschappers vermoeden dat er diep in de regenwouden nog vele onontdekte soorten voorkomen.

Bestaat Costa Banana echt?

Laten we de atlas erbij pakken! Het land ligt in Midden Amerika, ook wel Centraal Amerika genoemd. We zien Costa Rica, Panama en…

Met dank aan Martijn Wolberink voor de toevoeging van Costa Kanaria en de Paradijseilanden.

… ja, hoor! Het land bestaat. Bekijk het kaartje maar eens goed. Costa Banana met al z’n eilandjes blijkt onder Panama te liggen.

Geloof je me nu? Of wil je het zelf even nazoeken?

Boekbespreking? Hier vind je tips.

landkaart costa banana

Aantal inwoners: 6.250.543
Taal: Spaans
Hoofdstad: San Fernando
Munt: Costabanaanse dollar
Nationale feestdag: 7 juli Florabelladag

De geschiedenis van Costa Banana


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (24)

 • Lars van Noort schreef:

  hoi Jozua
  welk boek vind jij het leukst

  • Jozua Douglas schreef:

   Hoi Lars,

   Welk boek ik van mezelf het leukst vind, is moeilijk te zeggen. Ik kan niet kiezen. Van Roald Dahl vind ik De heksen erg goed. Spannend en grappig!

 • Djustin Schoemaker schreef:

  Hoi Jozua
  Wanneer komt het volgende boek uit van Costa Banana

 • Thijs schreef:

  Hi Jozua, voor school moet ik een boekendoos knutselen (ipv een bespreking) wat vind jij het leukste stuk? misschien kan ik dat erin knutselen? Groetjes Thijs

 • Indy schreef:

  Echt een heel leuk boek

 • Kasandra (anoniem) schreef:

  Hoi Jozua! sorry dat ik de laatste tijden niet meer in contact was ik had toetsen, en ik heb gymnasium gehaald als advies. Maar bedankt voor je mooie bericht en ik heb me juf overgehaald om de boek binnenkort te kopen Costa banana 4 Ufo-alarm! groetjes van:” Kasandra (anoniem)

  • Jozua Douglas schreef:

   Geeft niet. Wat goed dat je gymnasium mag doen. En erg leuk dat je de juf hebt overgehaald om het boek te kopen! Groetjes, Jozua

 • Kasandra (Anoniem) schreef:

  Hallo Jozua! goeiemorgen ik heb voor het laats in een atlas gekeken maar ik kan het niet vinden is dit grapje?? Maar er is in panama een banana restaurant leuk he??!! MVG: Kasandra.

  • Jozua Douglas schreef:

   Het is inderdaad een grapje. De atlas heeft gelijk. Het kaartje op deze pagina heb ik zelf gemaakt ;-). Wat leuk dat er een Banana restaurant is in Panama! Groet Jozua

 • kasandra schreef:

  ik heb op je website gekeken van je nieuwe boek en ik vind het nou al tof ik ga meteen me juf overhalen om naar de winkel te gaan en de boek kopen maar ik weet niet of die al uit is

 • kasandra schreef:

  hoi Jozua Douglas! ik denk dat ik er ben ingeluist want ik heb me bosatlas er bij gehaald en kon het niet vinden bedankt voor de mooie bericht MVG: Kasandra. PS: ik moest heel hard lachen van je bericht<3 bestaat costa banana echt?

 • Elke Gommans schreef:

  Hoi Jozua Douglas,
  Ik moest voor de boekbespreking weten of Costa Banana echt bestond. Op deze site staat van wel, mijn vader ging toen kijken in De Grote Bosatlas. Toen stond het er niet in. Is dit dus toch een grap?
  Ik hoor graag van je !
  groetjes Elke

 • Meru van Langen schreef:

  Hoi Jozua,
  wil je de kaart snel updaten met Costa Kanaria en de Paradijseilanden
  groetjes Meru

 • Kasandra schreef:

  Hoi Jozua Douglas! Komt er nieuwe boeken aan? Want mijn klas leest het boek: De ongelooflijke Ravi Ravioli. We vinden het heel spannend! En ik heb een leuk ideetje: Stel een moeilijke vraag in het boek of op een website en als iemand de vraag goed heeft mag 1 of 2 weken naar costa banana met wat familieleden want als een kind dat stelt denk ik dat het niet mag van hun ouders behalve als ze meegaan ik hoop dat dit wel een keertje komt maar niet te vaak anders heb je teveel geld verspeelt 2 keer in de 1 jaar misschien? MVG : Kasandra smit. trouwens dit is niet me echte naam ik blijf liever anoniem.
  leeftijd: 2008 17 september. Ik ben nu 10 bijna 11
  welk land: Nederland
  nummer: Geen idee ik ben 10.

  email: vertel ik niet openbaar
  strafblad: nee ik ben 10!

  • Jozua Douglas schreef:

   Hoi Kasandra! Wat leuk om te horen dat je zo hebt genoten van De ongelooflijke Ravi Ravioli. Er komt een nieuw boek aan. Costa Banana 4: Ufo-alarm. Leuk idee om zo’n winactie te doen. Alleen zou ik het niet durven, want ik kan niet garanderen dat de winnaar dan niet bespioneerd wordt door de president van Costa Banana.Anoniem blijven in Costa Banana gaat je denk ik helaas niet lukken. 😉

 • Martijn W schreef:

  Hey Jozua!
  Eigenlijk zou je de kaart even moeten updaten, want recent is een landje genaamd Costa Kanaria voor de kust van panama aangespoeld :D.
  -Martijn